Gasskraftutbygging på Skogn kan skrinlegges i år

(Foto: Shutterstock)
Publisert 31. mars 2015

Styret i Industrikraft Midt-Norge skal bruke 2015 på å avgjøre om de ønsker videre konsesjon for gasskraftutbygging på Skogn.

Det skriver Levangeravisa.

1. januar 2016 går konsesjonen for gasskraftutbyggingen på Fiborgtangen ut. Eierne må før den tid søke fornyelse av konsesjonen, dersom de vil fortsette med planene på tegnebrettet.

– Å søke fornyelse er egentlig bare en formalitet. Men vi har ikke bestemt oss for hva vi gjør ennå. Det blir et styremøte før sommeren med behandling av årsberetning. Da kan vi også bestemme hva vi gjør videre, sier administrerende direktør i Industrikraft Midt-Norge, Kenneth Brandsås, til Levangeravisa.

– Markedet og kostnadene forsvarer ikke realisering

Brandsås legger til at selskapet, som stadig står uten noen aktivitet grunnet manglende marked, ikke har endret forutsetningene for å bygge gasskraftanlegg på Skogn. Planene har eksistert siden årtusenskiftet, men markedet og kostnadene har ikke forsvart realisering.

– Verden er den samme for oss som på Møre – den er preget av lave priser i markedet. Derfor har det vært svært lite aktivitet de siste årene, sier Brandsås.

En utbygging vil ikke skje før markedet eventuelt bedrer seg, konkluderer han.

Avlyste planer om gasskraftutbygging på Møre

Samtidig avlyste søsterselskapet, Industrikraft Møre, eid av Tafjord Kraftproduksjon, bergindustribedriften Hustadmarmor og selskapet Norsk Mineral, alle planer om gasskraftanlegg på Møre med et formelt nedleggingsvedtak 13. mars.

Selskapet hadde som mål å bygge og drive gasskraftverk på Nyhamna i Aukra kommune i Møre og Romsdal, og generalforsamlingen vedtok 13. mars å legge ned selskapet, opplyser styreleder Ole Bjørn Alvestad i Industrikraft Møre til Teknisk Ukeblad.

Det var i tråd med rådet som ble gitt i styrets årsberetning for 2014, om at forutsetningen om fortsatt drift ikke lenger er til stede. Kårstøkraftverket ble i fjor høst også lagt ned etter lang tid uten produksjon.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger