Publisert 21. oktober 2020

Myndighetene har gitt samtykke til oppstart av Dvalin-feltet i Norskehavet. Operatør Wintershall DEA anslår at det kan utvinnes 18 milliarder standard kubikkmeter gass fra Dvalin.

Operatørens investeringsanslag for utbyggingen er på rundt elleve milliarder kroner. Wintershall DEA forventer oppstart rundt månedsskiftet november/desember.

Feltet ligger i utvinningstillatelse 435. Det består av to strukturer som ligger 3,5 kilometer fra hverandre. Dvalin øst ble påvist i 2010 og Dvalin vest i 2012.

Brønnstrømmen fra Dvalin sendes til Heidrun-feltet, som ligger sørøst for Dvalin, for videre prosessering og eksport. Gassen eksporteres i rørledningen Polarled og inn til Nyhamna i Midt-Norge. Kondensatet føres til eksisterende prosessanlegg på Heidrun og videre via Heidrun lagerskip til tankskip for videre transport til oljeraffineri.

– Utbygging av Dvalin er et godt eksempel på god utnyttelse av eksisterende infrastruktur i området, sier Tove Francke, underdirektør i Utbygging og drift i Oljedirektoratet.

Dvalin ble planlagt bygget ut med fire vertikale produksjonsbrønner, hvorav to brønner er knyttet til østdelen og to brønner til vestdelen av feltet. Boring og komplettering av de fire produksjonsbrønnene startet i august 2019 og er nå ferdigstilt.

Siste fra forsiden

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

+

Ferdig med første del av borejobben på Maria Fase 2

+

Fant opptil 90 millioner fat i fjor – skal bore pilotbrønn for mulig utbygging

+

Har spuddet Brokk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger