Industri Energi nominert til Gassprisen

Forbundsleder Leif Sande. (Illustrasjonsfoto: Industri Energi)
Publisert 18. februar 2016

Leder for Industri Energi, Leif Sande, er svært fornøyd med at forbundet er nominert til Gassprisen 2016. Det skriver Industri Energi.

Forbundet har i en årrekke bidratt til å sette gass på dagsorden.

– Det er veldig morsomt å bli nominert, og jeg synes det er velfortjent. Jeg tror ikke mange har stått på mer enn oss få mer bruk av gass i Norge, sier Sande.

Gassprisen 2016 deles ut på Den Norske Gasskonferansen, som arrangeres i Bergen fra 19. til 20. april. Prisen deles ut til en person eller personer som har arbeidet eller arbeider for å fremme energigass i Norge.

Arbeidet i organisasjonen for å fremme gass startet lenge før Norsk Kjemisk Forbund og Norsk Olje- og Petrokjemiske forbund slo seg sammen under navnet Industri Energi i 2006.

– Min tidligere sjef i NOPEF, Lars Myhre, og vår nå pensjonerte spesialrådgiver Hogne Hongseth er blant dem som fortjener ros for arbeidet med å fremme gass, påpeker Sande.

Fram til 2013 ble prisen utdelt av styret i Stiftelsen Gasskonferansen i Bergen og fra 2014 av programkomiteen for Den Norske Gasskonferansen etter en offentlig nominasjonsprosess.

I begrunnelsen for nominasjonen heter det følgende: «Industri Energi har jobbet lenge og aktivt for at det skal tas i bruk mer gass i Norge. De har jobbet på flere arenaer med informasjon og opplæring i alle lag. De jobber bra politisk inn til styrende politikere, de jobber mot det norske folk i forhold til hva en kan bruke gass til og hvordan det brukes i dag. De setter også fokus på at vi eksporterer en så stor andel av gassen, når vi har bruk for arbeidsplassene i Norge. Gass er en mer miljøvennlig energiform enn mye av det som brukes i verden i dag, noe som blir påpekt av foreningen. De gjør en kjempeviktig jobb i forhold til å sette gass på agendaen.»

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger