Noreco misligholdt produksjonsavtalen på Huntington

(Foto: Teekay)
Publisert 2. november 2015

Norwegian Energy Companys datterselskap Noreco Oil UK har mottatt misligholdsmelding i forbindelse med at selskapet ikke har betalt et kontantkrav under produksjonsavtalen på Huntington-feltet, skriver TDN Finans.

Selskapet vil ikke betale kravet og vil derfor ikke motta inntekter fra produksjonen. Som følge av misligholdet har de andre partnerne rett til å kjøpe ut Noreco fra Huntington-feltet.

Noreco opplyser at de ikke har mottatt noen bud på sin andel av Huntington-feltet etter en salgsprosess, og at de nå avslutter prosessen.

Les også: Noreco varsler ytterligere kutt

Iona Energy: Slik kan lisensfordelingen bli

Lisenspartner Iona Energy opplyser om at dersom kontantkravet til Noreco ikke betales innen 27. november 2015, kan de resterende feltpartnerne innen 30 dager be om at Norecos andel i Huntington-feltet fordeles mellom dem. Dersom dette skulle skje, blir lisensfordelingen som følger:

Huntington-operatøren E.ON Exploration and Production UK Limited vil sitte igjen med 31,25 prosent, Premier Oil UK Limited; 50 prosent, og Iona UK Huntington Limited; 18.75 prosent.

Per dags dato har E.ON Exploration and Production en eierandel på 25 prosent, Premier Oil har 40 prosent, Noreco har 20 prosent og Iona Energy har 15 prosent.

Selskapet vil ta tap på ytterligere NOK 60 millioner relatert til Huntington. Norecos samlede tap Huntington-investeringen beløper seg dermed til NOK 590 millioner.

Det uavhengige norske oljeselskapet Noreco fokuserer på leting, utvikling og produksjon innen olje og gass i Nordsjøen. Siden etableringen i 2005, har selskapet vokst gjennom lisensrunder, leting og oppkjøp. I dag er store deler av virksomheten avviklet. Noreco opererer i Norge, Danmark og Storbritannia.

Les også: Noreco reduserer staben

For å holde deg oppdatert på det som skjer innen olje og gass, offshore:

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger