Statoil tildeler Ellingsen NOR Instruments Johan Sverdrup-kontrakt

(Foto: Ellingsen NOR Instruments)
Publisert 6. oktober 2015

Ellingsen NOR Instruments og italienske Biffi Srl skal levere pneumatiske kontrollpanel til Statoil og Johan Sverdrup-feltet.

Biffi Srl har inngått leveranseavtale med Statoil og Aker Solutions om å levere alle pneumatisk- og hydrauliskopererte aktuatorer til plattformene. Ellingsen NOR Instruments skal levere de tilhørende kontrollpanelene, og leveransen omfatter fabrikasjon, montasje og dokumentasjon av de pneumatiske kontrollpanelene.

Les også: Statoil tildeler Kværner Verdal Johan Sverdrup-kontrakt

Skal levere til de to første plattformene på Johan Sverdrup

Leveransen gjelder de to første plattformene på Johan Sverdrup-feltet, med mulighet for leveranse til ytterligere to plattformer.

– Vi er stolte over at vårt partnerskap med Biffi Srl gir oss mulighet til å lykkes sammen og vinne leveranser til nye utbyggingsprosjekt. Mange års deling av kunnskap og erfaring gir oss en unik kompetansebase om driftserfaringer fra norsk sokkel. Vår fordel er dermed at vi kan bidra til å velge de mest kosteffektive, men likevel trygge løsningene i et sikkerhetsperspektiv, sier adm. direktør Tina Kristensen i Haakon Ellingsen AS.

– Dette vil utvilsomt bidra til optimalisert service og vedlikehold i driftsfasen, samtidig som vi sitter på en totaloversikt over installert utstyr og dermed også utstyrets levetid.

Ellingsen NOR Instruments har vært leverandør til norsk industri og norsk sokkel i mer enn 50 år. Samarbeidet med aktuatorprodusenten, Biffi Srl, startet tidlig på 90-tallet.

Les også: Johan Sverdrup-utbyggingens første fase får grønt lys

Statoil: Minst 1,4 milliarder fat oljeekvivalenter

Johan Sverdrup-feltet er et stort oljefunn i utvinningstillatelsene PL265, PL501 og PL502 på Utsirahøyden på norsk kontinental sokkel. Produksjonsstart er satt til slutten av 2019, ifølge Statoil. Feltet ligger 140 km vest for Stavanger, og vil bli utviklet gjennom flere faser, hvor første fase inkluderer etableringen av feltsenteret, bestående av fire plattformer: En prosessplattform, en boreplattform, en stigerørsplattform, en boligplattform, samt tre havbunnsbrønnrammer for vanninjeksjon. Plattformene knyttes sammen med gangbroer.

Forventede utvinnbare ressurser fra Johan Sverdrup-feltet er på mellom 1,4 og 2,4 milliarder fat oljeekvivalenter. Investeringskostnadene for første fase av feltutbyggingen er beregnet til i størrelsesorden NOK 117 milliarder (2015 kroner). Ambisjonen er en utvinningsgrad på 70 prosent for Johan Sverdrup, ifølge Johan Sverdrup-eierne.

Ifølge et nytt vedtak har operatøren Statoil en Johan Sverdrup-eierandel på 40,0267 prosent, Lundin på 22,6 prosent, Petoro på 17,36 prosent, Det norske på 11,5733 prosent og Maersk Oil på 8,44 prosent.

Utbyggingsplanene ble levert inn til departementet i februar i år. Stortinget behandlet planene i juni og samtykket i at Olje- og energidepartementet godkjenner utbyggingsplanene for Sverdrup-feltet.

Les også: Det norske krever dette av Johan Sverdrup

Johan Sverdrup-feltet

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger