Statoil tildeler Harding Johan Sverdrup-kontrakt

Johan Sverdrup. (Illustrasjon: Statoil)
Publisert 12. august 2015

Statoil har tildelt Harding en avtale for leveranse av de ni frittfallivbåtene som trengs i fase 1 av Johan Sverdrup-utbyggingen i Nordsjøen.

– Ordren er en solid stedfesting av kvaliteten på produktene våre, kompetansen og engasjementet til alle våre tilsatte, og effekten av den store omstillingsjobben vi har gjort for å styrke konkurranseevnen i et tøft marked, uttalte en glad og stolt Harding-direktør, Styrk Bekkenes, etter kontraktsigneringen den 14. juli.

Kontrakten omfatter ni FF1200-livbåter med ni tilhørende LA 1200 SU-daviter, og utgjør en relativt stor ordre i Harding-målestokk. De ni livredningssystemene skal leveres i løpet av 2017, og skal installeres på boligplattformen til Johan Sverdrup. Både livbåter og davitsystem er utviklet av Harding i Norge. Livbåtene vil bli bygd i Norge, mens davitene skal sammensettes på en av Harding sine lokasjoner i utlandet.

FF1200-Foto-Harding

Harding: – En svært tøff og krevende anbudsprosess

Harding-sjef Styrk Bekkenes. (Foto: Hilmar Snorrason)
Harding-sjef Styrk Bekkenes. (Foto: Hilmar Snorrason)

Styrk Bekkenes sier Harding setter stor pris på kontrakten.

– Johan Sverdrup-leveransen har vært en av få store kontrakter til nye olje- og gassutbygginger i Norge vi har kunnet tevle om den siste tiden, og vi har vært gjennom en svært tøff og krevende anbudsprosess – pregene av stort fokus på kostnader og tekniske løsninger. Ved å vinne anbudet, viser vi at Harding kan levere kvalitet til rett pris og tid – også i tøffe tider, sier direktøren.

Han vedgår at også Harding har fått kjenne på konsekvensene av fallet i oljeprisen og lavere investeringsnivå i olje- og gassindustrien.

– Vi har møtt denne utfordringen med en omfattende omstillingsprosess, hvor vi har jobbet med å redusere kostnader for å opprettholde konkurranseevnen vår. Leveransen til Johan Sverdrup viser at vi i stor grad har lykkes med dette arbeidet, mener Bekkenes.

FF-1200-b-Foto-Harding

Forventede utvinnbare ressurser på minst 1,4 milliarder fat oljeekvivalenter

Johan Sverdrup-feltet er et stort oljefunn i utvinningstillatelsene PL265, PL501 og PL502 på Utsirahøyden på norsk kontinental sokkel. Feltet ligger 140 km vest for Stavanger. Feltet vil bli utviklet gjennom flere faser, hvor første fase inkluderer etableringen av feltsenteret, bestående av fire plattformer: En prosess plattform, en boreplattform, en stigerørsplattform og en boligkvarter plattform. Under vann består første fase av kontrollkabler og vanninjeksjonsrørledninger fra feltsenteret til injeksjonsbrønner, med det formål å gi trykkstøtte.

Forventede utvinnbare ressurser fra Johan Sverdrup-feltet er på mellom 1,4 og 2,4 milliarder fat oljeekvivalenter. Investeringskostnadene for første fase av feltutbyggingen er beregnet til i størrelsesorden NOK 117 milliarder (2015 kroner).

Johan Sverdrups første fase skal bygges ut med fire installasjoner som inkluderer en utstyr- og boligplattform, en prosessplattform, en boreplattform og en stigerørsplattform, samt tre havbunnsbrønnrammer for vanninjeksjon. Ambisjonen er en utvinningsgrad på 70 prosent for Johan Sverdrup.

Ifølge et nytt vedtak har operatøren Statoil en Johan Sverdrup-eierandel på 40,0267 prosent, Lundin på 22,6 prosent, Petoro på 17,36 prosent, Det norske på 11,5733 prosent og Maersk Oil på 8,44 prosent.

Johan Sverdrup-feltet

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger