Publisert 4. februar 2000

Den amerikanske kongressen vedtok tirsdag å gi grønt lyst for oljeutvinning til havs utenfor USA.

Det var representantenes hus i Kongressen som fattet vedtaket med 236 mot 189 stemmer. Dette gir delstatene muligheten til å selv bestemme om det skal åpnes for oljeboring mellom 80 og 160 km utenfor statens egen kyst, skriver Dagens Næringsliv. Lenger ut til havs blir det fritt frem for leting og utvinning.

Oljeutvinning til havs har blitt gjort til en valgkampsak for Republikanerne i USA, da misnøyen er stor blant amerikanerne med en bensinpris på over seks kroner literen.

Demokratene hevdet inntil nylig at oljeutvinning til havs ville ha liten innvirkning på bensinprisene, men har likevel valgt å åpne for offshorevirksomhet som et ledd i en større energiplan.

– Dette forslaget er et resultat av et fornuftig kompromiss som er et riktig steg på veien mot energiuavhengighet gjennom større innenlandsk produksjon, sier demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi.

På den andre siden av saken er miljøvernerne langt i fra fornøyde. Republikanerne omtaler også demokratenes kompromissforslag som en stor bløff. Senatet skal behandle saken senere denne uken.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger