Publisert 4. februar 2000

Canadiske myndigheter advarer USA om at en streng fortolkning av deres nye energilov kan føre til at USA ikke kan importere olje utvunnet av oljesand. I fjor satset StatoilHydro tolv milliarder på denne oljen.

– Den nye energiloven begrenser USAs mulighet til å importere olje fra såkalte ukonvensjonelle kilder når de totale utslippene av CO2 fra slike kilder overstiger CO2-utslipp fra konvensjonelle kilder… Likevel har den amerikanske regjeringen oppfordret til utvikling av oljesand, skriver The Financial Times ifølge E24.

Både Hillary Clinton, Barack Obama og John McCain er tilhengere av en streng tolkning av energiloven, og det er derfor Canada skal ønske å få en avklaring før amerikanerne velger den nye presidenten.

I brevet til den amerikanske forsvarsministeren skriver canadiske myndigheter at et forbud kan føre til utilsiktede konsekvenser for begge land.

Energieksperten Amy Myers Jaffe ved Rice University mener at et forbud mot olje utvunnet av oljesand vil presse oljeprisen ytterligere – og at resultatet vil få en pris på 106 dollar fatet til å virke billig.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger