Publisert 16. november 2006

Vakt- og kantineansatte i Statoil kan miste jobbene sine fordi Statoil skal spare. Samtidig vil ledelsen kunne håve inn på nye bonusordninger.

NTB

– De totale bonusene som utbetales til lederne i Statoil på ett år kunne holdt oss alle med lønn i 12 år, sier kantineleder i Statoils hovedbygg på Forus utenfor Stavanger, Ann Christin Nagell, til Rogalands Avis.

Onsdag ble det kjent at konsernet øker lederbonusene kraftig. Så kom nyheten om at Statoil vurderer å sette ut vakt- og kantinedriften til et eksternt firma. Over 40 ansatte kan bli berørt fordi selskapet skal spare penger, rundt 23 millioner kroner årlig. Onsdag demonstrerte de berørte ansatte i Stavanger.

– Det er en forutsetning at ingen skal miste jobben. Konsekvensen av prosessen kan bli at rundt 40 årsverk blir overført til en ekstern tjenesteleverandør, sier informasjonsdirektør i Statoil, Ola Morten Aanestad til VG.

– Det man sparer på disse menneskene her, det er med å gi tilleggene til de øverste lederne i Statoil, sier representant for YS i Statoil, Stein Bredal, til NRK.

– Det ville vært en fordel om man hadde ventet til eierskapsmeldingen var lagt fram, og dermed også statens retningslinjer for avlønning. Dernest, det er ei raus ordning. Det er positivt at den omfatter alle ansatte, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) om den nye bonusordningen.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger