Publisert 4. februar 2000

Hafslund Energi har trukket seg ut av rørledningen Skanled, og nå kan det se ut til at flere partnere kan komme til å trekke seg. Det kan bety at investeringer på 10 milliarder kroner står i fare.

Skanled skal gå fra Kårstø til Sverige, Danmark og Polen. Hafslund Energi trakk seg fra prosjektet i november, og Dagens Næringsliv skriver at også britiske Ineos nå er usikre på om de vil foreta de planlagte investeringene i prosjektet.

– Nå er det en del risikofaktorer i prosjektet som burde vært avklart før vi går videre, og det har vi anbefalt partnerne i Skanled-prosjektet å gjøre noe med innen 1. februar. Disse faktorene er i første rekke bekreftelse på at Ineos vil foreta de investeringene de har lovet på et separasjonsanlegg på Rafnes. Den andre store risikofaktoren er kjøps- og salgsbetingelsene for gassen, sier Thor Otto Lohne, direktør for kommersiell utvikling i Gassco, til DN Energi. Gassco er operatør for ledningene.

– Det er nå en betydelig risiko i prosjektet. Vi har bedt partnerne om avklaring. Vi må rydde bort risiko før vi bruker mer penger, fortsetter Lohne.

Dog er det også gode nyheter for prosjektet. Hafslund Energi hadde andel på ti prosent i prosjektet, og nå er et nytt selskap kommet på banen og vist interesse for Hafslunds andel.

– Jeg kan nå bekrefte at et annet selskap er interessert i å komme inn i prosjektet. De har vi ikke signert kontrakt med enda, men det jobbes det nå med, sier Lohne ifølge Dagens Næringsliv.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger