Publisert 24. oktober 2005

Det er fremdeles usikkert når produksjonen på Åsgard B-plattformen i Norskehavet kan starte igjen etter at det oppstod brann i eksosdelen i en av hovedgeneratorene 15. oktober, melder Statoil. Produksjonen på plattformen ble stengt som et resultat av brannen.

Arbeidet med å kartlegge omfanget av skadene pågår for fullt, i følge en nyhetsmelding fra selskapet.

– Det viktigste nå er å finne årsaken til brannen og deretter gjøre de nødvendige reparasjoner for å sikre en trygg og sikker oppstart, sier produksjonsdirektør for Åsgard, Olav Skotheim.

Han opplyser at det er nødvendig å få en bedre oversikt over skadene før det er mulig å angi når produksjonen kan starte.

Kondensat og gass
Nedstengningen medfører at kondensat- og gasseksport fra Åsgard B stanser. Kondensatproduksjonen tilsvarer i overkant av 80.000 fat per dag, mens gassproduksjonen er på om lag 35 millioner kubikkmeter per dag.

Innvirker også på Mikkel-produksjoen
Produksjonen fra det Statoil-opererte Mikkel-feltet er også stoppet som følge av at Åsgard B er stengt. Mikkel produserer rundt 16.000 fat kondensat og i underkant av syv millioner kubikkmeter gass per dag.

Under ordinær drift blandes Åsgard-gassen med gass fra andre felt i området før volumene sendes til behandlingsanlegget på Kårstø i Rogaland gjennom rørledningen Åsgard Transport.

Gass fra det Statoil-opererte Heidrun-feltet, som vanligvis eksporteres til Kårstø via Åsgard Transport, vil reinjiseres på Heidrun i perioden Åsgard B er stengt. Gassinjeksjonen tilsvarer rundt 1,5 millioner kubikkmeter i døgnet.

Statoils gasskunder har ikke blitt rammet som et resultat av bortfallet av gass, sier selskapet.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger