Usikkert om Odfjell velger å klasse Deepsea Bergen
John Økland
20. mars 2020
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Usikkert om Odfjell velger å klasse Deepsea Bergen
John Økland
20. mars 2020

Onsdag ble det kjent at MOL Norge hadde gjort et oljefunn i Nordsjøen. Riggen som boret Evra/Iving-prospektet, Deepsea Bergen, går nå en usikker fremtid i møte – siden den nå er arbeidsledig.

Deepsea Bergen er blant de eldste riggene på norsk sokkel og ble bygget tilbake i 1983.  Riggen ble sist klasset ved Aibel i Haugesund i 2015 og har siden vært fullt sysselsatt. Nå er ordreboken tom for den gamle damen.

Etter Evra/Iving-prospektet har den ingen ny kontrakt å starte på.  Riggen går nå til CCB.

– Forventet ankomst CCB er sent denne uke eller tidlig neste uke. I perioden fremover vil det foregå diverse vedlikeholdsaktiviteter.

Det opplyser Eirik Knudsen, VP Corporate Finance & Investor Relations til Energi24.no.

I funnmeldingen til Oljedirektoratet står det at riggen skal inn til klassing ved CCB. Odfjell korrigerer nå dette. Å klasse riggen uten kontrakt på hånd er en risikabel øvelse i dagens marked.

– Vi har enda ikke tatt stilling til om vi skal gjennomføre full SPS – det avhenger av kontraktsmulighetene fremover, understreker han.

De siste ukene har Energi24.no blitt tipset om at riggen er en kandidat til å bli skrapet – eller sendt ut av Norge. Dette avviser riggselskapet.

– Riggen markedsføres aktivt, legger Knudsen til.