Publisert 4. februar 2000

Songa-riggene fortsetter å ha høy oppetid, men når Songa Saturn nå går ut av kontrakt med CNOOC er ny kontrakt for både den og nybygget Songa Eclipse usikker.

På ALVHEIM: «Songa Dee» skal inn til reparasjoner i september, men holder tempoet oppe
frem til det for Marathon.

Tallene for årets andre halvår har gått ned for riggselskapet Songa Offshore. Selv om riggselskapet klarer å holde de fleste riggene i aksjon kontinuerlig har noen av riggene lave tall for oppetid i forhold til tidligere. Det er stort sett «Songa Venus» som drar ned snittet med kun 46,6 prosent effektiv arbeidstid, dette skyldes hovedsakelig reparasjoner på riggens BOP som varte i en måned. I juli har også riggen «Songa Delta», som opererer for Det norske og Wintershall vært mye nede i forhold til tidligere, med 88 prosent oppetid. Snittet for hele kvartalet er derimot høyt, med 97,7 prosent.

Det hittil kinesisk-opererte boreskipet «Songa Saturn» gikk ut av kontrakt tidlig i sommer, og selskapet er nå usikre på om de får ny kontrakt på doningen med det aller første.

– Vi er i forhandlinger for å øke lengden på kontraktene for «Songa Mercur», «Songa Venus», «Songa Saturn» og «Songa Dee». Vi har tro på at markedet bedrer seg, men det er en mulighet for at «Songa Saturn» må vente en stund før en ny kontrakt er på plass, skriver selskapet i sin halvårsrapport.

Lavere inntekt
Selskapet melder at de i årets andre kvartal har hatt en inntekt på 139 millioner, noe som gir et resultat på 11,9 millioner dollar, eller 71 millioner norske kroner. Dette er betydelig mindre enn årest første tre måneder hvor resultatet lå på 33 millioner dollar, eller 196 millioner kroner. Disse forskjellene kan skyldes sesongvariasjoner, men i forhold til tall for fjoråret er de ferske tallene forholdsvis mye lavere enn fjorårets.

«Songa Dee», «Songa Trym» og «Songa Delta» er for tiden på norsk sokkel. De tre jobber på for henholdsvis Marathon på Alvheim, Statoil on Troll and for Wintershall/Det norske. The latter of the three struck oil on Maria for Wintershall early this summer.

Selskapets nybygg «Songa Eclipse» bygges for tiden I Singapore, og skal leveres i april 2011. Kontrakt for denne riggen er ikke signert.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger