Publisert 3. april 2007

Omfanget av tidligpensjonstilbudet etter den såkalte vekstbaserte fusjonen mellom Statoil og Hydro kan for alltid bli norgeshistoriens største. Iallefall hvis man skal tro tipset fra konsernsjef Helge Lund.,
Statoilsjefen tipper selv det er siste gang det skjer de to største norske selskapene fusjonerer.

– Jeg forstår at det er oppmerksomhet rundt tidligpensjonstilbudet som er gitt Statoil og Hydros ansatte. Særlig fordi det norske samfunn er opptatt av at folk skal jobbe lenger, og ikke kortere. Men når det er sagt, er det ikke hver dag – og jeg vil tippe siste gang – de to største norske selskapene fusjonerer. Det er en helt ekstraordinær situasjon som krever ekstraordinære tiltak, sier Lund til Aftenposten.

Statoilsjefen mener fusjonen mellom de to oljeselskapene er så ekstraordinær at den forsvarer bruken av tidligpensjon til de ansatte.

-Vekstbasert
Helge Lund har en rekke ganger framholdt at fusjonen er vekstbasert.

– Denne fusjonen er drevet av en vekstambisjon, sa han senest da synergieffektene av fusjonen ble presentert i februar. Da ble de totale kostnadsgevinstene anslått til om lag 4 milliarder kroner per år før skatt.

I børsmeldingen som Statoil sendte ut het det:

«…. en betydelig del av kostnadsgevinstene skal oppnås gjennom omdisponering av ressurser til områder med mangel på ressurser og vekstpotensial.»

1.600 ansatte i de to selskapene får tilbud om avtalen om tidligpensjon. Sluttpakken gir alle over 58 år mulighet til å slutte med en pensjon på 70 prosent av lønnen. De beholder pensjonspengene selv om de skulle få seg ny jobb.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger