Publisert 15. desember 2006

Operatøren Hydro leverer idag inn planen for utbygging og drift (PUD) for feltene Vega og Vega Sør til Olje- og energidepartementet. Utbyggingen er en samlet investering på 6 milliarder kroner.

Utbyggingen består av undervannsanlegg, rørledninger og produksjonsbrønner. I tillegg skal Vega-partnerne bidra med et kontantbidrag på 1,9 milliarder kroner til Gjøa-prosjektet. Det er er forskuddsbetaling av kostnader i forbindelse med at brønnstrømmen fra Vega skal behandles i prosessanlegget på Gjøa-plattformen.

Vega skal bygges ut på havbunnen 80 kilometer vest for Florø i Sogn og Fjordane, i blokkene 35/8 og 35/11 i Nordsjøen. Havdypet i området er på omkring 380 meter.

Illustrasjon: Hydro

– Planen utgjør en viktig videreutvikling av Hydros aktivitet i dette området av Nordsjøen, der selskapet allerede produserer fra feltene Troll, Fram og Fram Øst, sier direktør Lars Christian Alsvik i Hydro.

Utbyggingen omfatter tre brønnrammer på havbunnen. I lisens PL 248 (Vega) skal to brønnrammer knyttes til strukturene Vega Nord og Vega Sentral. Den siste brønnrammen skal håndtere brønnstrømmen fra Vega Sør (PL 090C).

Fra hver av de tre brønnrammene på havbunnen skal det bores to produksjonsbrønner. Hver brønnramme vil ha plass til ytterligere to brønner, hvis det senere blir behov for flere produksjonsbrønner eller innfasing av ressurser i nærheten.

Gassen fra Vega skal eksporteres via Gjøa-feltet gjennom en ny gassrørledning som skal knyttes til den britiske FLAGS-rørledningen til St. Fergus i Skottland.

Kondensatet vil bli transportert til Mongstad-raffineriet gjennom en ny oljerørledning fra Gjøa som skal kobles til rørledningen Troll Oljerør II.

Produksjonen fra Vega skal starte i oktober 2010. De totale utvinnbare reservene på feltene er på omkring 18 milliarder standard kubikkmeter gass og 26 millioner fat kondensat.

Produksjonen vil på det høyeste være på omkring 7 millioner kubikkmeter gass og 25.000 fat kondensat per døgn, opplyser Hydro.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger