Publisert 4. februar 2000

Stavangerselskapet Pixavi vil gå i bresjen for en trådløs revolusjon offshore. Selskapet har sikret seg en kontrakt med StatoilHydro med estimert verdi 40 millioner kroner, og skal levere trådløs infrastruktur til alle selskapets installasjoner i Norge, både onshore og offshore.,

SMILER FOR 40 MILL: Salgssjef Thomas Zaubi.
(Foto: HENRIK SALTHE)
TILGANG UTEN EKSPLOSJONSFARE: Pixavis
aksesspunkt Xpoint 1. (Foto: PIXAVI)

Selskapet, tidligere kjent som VisiWear, ble startet i 1999 av Christian Rokseth, og har sin kjernevirksomhet innenfor trådløs videokommunikasjon. I tillegg leverer selskapet trådløs infrastruktur som rutere og aksesspunkter som er EX-sertifisert. Det betyr at selskapet kan installere trådløst datanettverk i sone 1-områder og eksplosjonsfarlige omgivelser. Det setter tydeligvis StatoilHydro pris på.

Smått er godt
– Dette er den største kontrakten vi har fått noen sinne. Vi konkurrerte med flere store internasjonale selskaper om kontrakten, og så gikk faktisk dette lille, lokale selskapet seirende ut av kampen. Det gjør jo at vi skyter frem brystet og retter oss opp i ryggen, forteller salgssjef Thomas Zaubi i Pixavi til Oilinfo Weekend.

– Det er spesielt spennende siden StatoilHydro er et så kvalitets- og sikkerhetsorientert selskap. De vet hva de vil ha og kan det å stille krav, fortsetter Zaubi.

Salgssjefen tror selskapets størrelse har vært en fordel i forbindelse med kontrakten. Det er lettere for et mindre selskap å tilpasse seg kundene, tror han.

– Vi har hatt tid til å sette oss ned sammen med StatoilHydro og virkelig høre på hva de har å si. Slik er det lettere for oss å tilpasse oss deres behov, sier Zaubi.

Kommet for å bli
Selskapet har truffet godt med timingen med sine trådløse produkter.

– Vi ser at det er en stadig økende interesse for WLAN-teknologi, særlig nå når teknologien er blitt nesten like sterk som kablede nettverk. å legge ledningene til et kablet nettverk krever både mye tid og penger, særlig offshore, sier Zaubi til Oilinfo Weekend.

Pixavi er en av to offisielle utviklingspartnere maskinvaregiganten Cisco har i Norge, og det er deres WiFi-teknologi som er kjernen i Pixavis intrastruktur. Basert på denne har selskapet utviklet en innpakningsløsning og egensikre kretser som gjør at systemet er EX-klassifisert.

– Systemene våre er bakoverkompatible, noe som betyr at vi kan bruke høyhastighetsteknologien som er i standarden 802.11n, samtidig som utstyr som kjører på de eldre 802.11b og 802.11g-systemene ikke gjør nettverket tregere, forteller Zaubi.

Selskapet leverer også mange ulike typer antenner til systemene, noe som gjør at man kan styre veldig nøyaktig hvor signalene skal sendes.

Pixavi tilbyr også EX sone 1-sikre trådløse videokameraer og lokasjons-sensorer som opererer etter 802.11 standarden. Firmaet tilbyr dermed en fullstendig industriell trådløs video-, audio- og datakommunikasjonsløsning.

– Jeg tror absolutt at trådløst nettverk er kommet for å bli på offshoreinstallasjoner, og bare kostnadsbesparelsene alene er et godt nok argument for å gå over til trådløse nettverk, mener Zaubi.

Utvider
Selskapet har levert forskjellig utstyr til blant andre ConocoPhillips, BP, Shell, Gaz de France, FMC Technologies, Weatherford, Baker Hughes og Schlumberger. Samtidig tror selskapet at det er mye utappet potensiale for Pixavis produkter. Selskapet skal snart lansere sitt nye trådløse video kommunikasjonskamera Xcaster, som sender HD-video og lyd i begge retninger og håper å få innpass på nye markeder.

– Vi håper å utvide tilstedeværelsen i flere retninger, både innenfor offshore og marine, men også produksjonsindustrien, militæret, flyindustrien og telemedisinindustrien har behov for våre produkter, håper Zaubi.

Denne saken er hentet fra Oilinfo Weekend . Oilinfo Weekend er vårt ukentlige, mailbaserte nyhetsbrev som oppsummerer ukens nyheter og bringer frem menneskene bak nyhetene i oljebransjen. I tillegg presenterer vi mat/vin stoff, offshore-været og golftips.

Her bestiller du abonnement på Oilinfo Weekend . Tjenesten er gratis!
Weekend-redaksjonen kan tipses på magnus@oilinfo.no

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger