Publisert 4. februar 2000

Den britiske regjeringen har omarbeidet skattesystemet for å stimulere innsats på små og utfordrende felt på britisk sokkel. Bra, men ikke nok, sier Oil & Gas UK.

Malcom Webb
(foto: OIL&GAS UK)

Endringen i det britiske skattesystemet ble kunngjort av finansminister Alistair Darling denne uken, i forbindelse med fremleggingen av det nye britiske budsjettforslaget. Endringene skal gjøre det mer attraktivt å investere i små og teknisk utfordrende felt på britisk sokkel. Britisk side av Nordsjøen har, som den norske, et relativt høyt kostnadsnivå, og skattetiltakene blir hilst velkommen av landets største interesseorganisasjon for olje og gas, Oil & Gas UK. De er likevel ikke helt fornøyde.

– Vi setter pris på dette tiltaket, men vi mener det må mer til for å maksimere utnyttelsen av olje og gass på britisk sokkel. Det trengs også tilsvarende tiltak for å senke terskelen for å investere i levetidsforlengelse for aldrende felt, for å stimulere til mer letevirksomhet og for å få åpnet opp arealene vest for Shetland, sier Oil & Gas UKs leder, Malcolm Webb, i en kommentar.

– Budsjettet er et steg i riktig retning. Regjeringen ser ut til å ha innsett at å redusere skattebyrden på britisk sokkel vil føre til økt aktivitet, til det beste for landet. Vi er derimot litt skuffet over at vi ikke ble hørt på alle punkter, spesielt med tanke på støtte til små selskaper basert rundt leteaktivitet. Disse er livsåren i vår industri, og de sliter nå med tilgang til finansieringsmidler, legger Webb til, og vektlegger samtidig viktigheten av en fortsatt god dialog mellom industrien og regjeringen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger