Publisert 4. februar 2000

Dong utsetter produksjonsstarten på Oselvar-feltet til 1. april 2012.

Den utsatte oppstarten på olje- og gassfeltet i nordsjøblokkene 1/2 og 1/3 rundt 21 kilometer sørvest for Ula -feltet, er forårsaket av flere faktorer:

Riggen som skulle bore de tre horisontale brønnene, jackupen «Maersk Giant,» kom senere enn forventet til feltet, delvis på grunn av forsinkelser under boringene på Trym -feltet.

De marine operasjonene, som i sin helhet utføres av Technip, har blitt forsinket fordi fartøyet «Apache II» har måttet vente på vær på flere av de mange oppdragene den har hatt hele sommeren og høsten, og dermed blitt forsinket til Oselvar. Akkurat nå venter den på vær ute på feltet, før de går i gang med ferdigstillingen av installasjonene. Technip installerer subseaproduksjonsutstyret fra Aker Solutions, og står for alle marine operasjoner og SURF på feltet.

I tillegg har modifikasjonsarbeidene på Ula-plattformen som skal ta imot brønnstrømmen fra Oselvar, og commissioning av disse, blitt forsinket.

– Vi har hatt noen utfordringer, men føler oss trygge på at den nye oppstartdatoen, 1. april 2012, vil holde, sier en talsperson for selskapet til PetroMedia.

Under budsjett
Oselvar-feltet i PL 274 og 274 CS skal bygges ut med en brønnramme med tre horisontale brønner, knyttet tilbake til Ula for prosessering, og med videre eksport via Ekofisk .

Selv om oppstarten nå blir utsatt, kan i det minste prosjektet klappe seg selv på skulderen med at de kommer inn under budsjett. Ifølge tall fra Olje- og energidepartementet, lå det i oktober an til at totalkostnaden ville ende på 4,675 milliarder kroner, rundt 4,7 prosent under prisen estimert i PUD-en; 4,907 milliarder kroner.

Oselvar opereres av Dong E&P Norge (55 prosent eierandel), med Bayerngas Norge AS (30 prosent) og Altinex Oil Norway (15 prosent) som partnere.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger