Publisert 4. februar 2000

Det norske har ambisjoner om å gjøre Frøy til et større feltsenter, og utsetter derfor oppstart av feltet med ett år, fra 2012 til 2013.,

JACKUP: Frøy er planlagt bygget ut med en
jackup fra Teekay Petrojarl. (Ill.: DET NORSKE)

Frøy-feltet var opprinnelig operert av Total, men ble for noen år stengt ned. Tidligere i år leverte Det norske og feltpartner Premier Oil PUD for gjenåpning av feltet, men det har vært mye uro rundt prosjektet . I fjor uttalte Premier Norge-sjef Nigel Wilson til Oilinfo at han ikke trodde at finansieringen på prosjektet var i havn , mens Det norske da benektet at prosjektet var forsinket. Nå har Det norske snudd, og kunngjør i en børsmelding at oppstart ikke vil bli før i 2013, ett år senere enn tidligere beregnet.

– Det norske mener at endrede markedsbetingelser gir mulighet for å bedre økonomien i Frøy-prosjektet, og sikre en større ressursbase for Frøy som feltsenter. Lisenspartnerne har i samarbeid med hovedleverandøren startet en prosess med sikte på å redusere utbyggings- og driftskostnadene, melder selskapet.

Selskapet legger også vekt på at de vil avvente resultatet fra tre letebrønner som skal bores i 2009 nær Frøy. Prospektene Storklakken og øst Frigg Gamma Delta i lisensene 460 og 442 er besluttet boret, og Det norske er i samtaler med Total om mulig leting på David-prospektet i lisens 102. Selskapet fremholder også at tre funn er gjort i en avstand som gjør at de kan knyttes inn til Frøy-feltet, og Det norske håper å få flest mulig av disse knyttet opp til Frøy, som er planlagt bygget ut med en jackup.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger