Publisert 4. februar 2000

Trygve Seglem utsetter børsnoteringen av Knutsen Offshore Tankers ASA. Selskapet klarte ikke å hente inn 2,25 milliarder kroner til planlagt børsintroduksjon.

På grunn av uro i finansmarkedene ble kapitalutvidelsen i forbindelse med børsnotering utsatt fra 21. mai til 1. juni. Men selskapet, som er et av verdens ledende innen eierskap og drift av bøyelastere, klarte ikke å skaffe til veie 2,25 milliarder kroner innen fristen. årsaken er den fortsatte uroen i finansmarkedene. Pengene skulle brukes for å finansiere nybygg og til den planlagte ekspansjonen i Brasil, skriver Dagens Næringsliv.

Om haugesundsrederen hadde lyktes i å hente inn kapital, ville selskapet ha blitt introdusert på børs 3. juni. I en pressemelding skriver selskapet at de følger med på markedsutviklingen framover, for å ha en løpende vurdering om selskapet skal gjenoppta børsnotering.

19. mai hadde Knutsen Offshore Tankers en presentasjon for mulige investorer. Ledere i Knutsen O.A.S. Shipping møtte og fokuserte på mulighetene på blant annet brasiliansk sokkel.

– Her kommer den største veksten i etterspørselen etter bøyelastere i årene framover, sa John Einar Dalsvåg, befraktningsdirektør i Knutsen O.A.S. Shipping, skriver Maritimt sørvest-nytt.

Direktøren ser også for seg vekst i Nordsjøen. Dalsvåg peker da spesielt på at reiseavstanden mellom innlasting på felt og lossing vil øke.

Artikkelen er hentet fra Petromaritim . Både Petromaritim og Oilinfo er en del av mediehuset PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger