Publisert 4. februar 2000

Statoil har bedt om Olje- og energidepartementet (OED) om utsettelse på innlevering av plan for utbygging og drift (PUD) for Dagny-feltet.

PUD-en for Dagny skulle egentlig vært innlevert senest 12. desember, men nå har Statoil som operatør og eneier av PL 303 søkt om utsettelse. I søknadsbrevet til OED heter det: «Som operatør av utvinningstillatelse nr 303 søker Statoil Petoleum AS myndighetene om tre måneders utsettelse av fristen for å sende Plan for Utbygging og Drift (PUD) ril 12. mars 2013, og tilsvarende forlengelse av initiell periode for del av PL 303 til 12. mars 2013.»

– Det er et faktum at vi i brevet har søkt om tre måneders utsettelse. Dette skyldes rene formaliteter, hvor man må søke for tre måneder av gangen. Selv om Statoil har søkt om tre måneders utsettelse, er planen fortsatt å levere PUD innen utgangen av året, presiserer informasjonsjef Ola Anders Skauby i en kommentar til Petro Media News.

Utsettelsen kommer fordi Statoil ikke er istand til å levere en partnergodkjent PUD til OED innen tidsfristen. De ber om utsettelse slik at beslutningsprosessen kan fullføres hos alle de involverte.

På vegne av lisensene 029, 048, 029B og 303 utfører Statoil et prosjekt for utbyggingsstudier av Dagny-strukturen, inkludert Ermintrude -funnet. Tilsvarende arbeid utføres for lisens 048 E, Eirin , som er planlagt som en samordnet utbygging med Dagny. Staoil er operatør for samtlige lisenser, untatt 029B, hvor ExxonMobil er operatør og eneeier.

Det er i løpet av 2012 utført konsepststudier for Dagny og Eirin, og beslutning om utbygging vil bli fattet i de respektive styringskomitéer 7. desember. Det medfører at styrebehandling i de involverte selskapene ikke kan gjennomføres før 19. desember. En PUD kunne vært sendt 20. desember, og planen er fortsatt å sende den inn før årskiftet, men lisens 303 må formelt søke om tidsfrist fram til 12. mars 2013.


Gudrun-kopi

Statoil har tidligere sagt man vil gå for omtrent samme oppsett på Dagny/Eirin som på operatørens Gudrun -felt: Stålunderstells-prosessplattformer, hvor man borer produksjonsbrønnene via en innleid oppjekkbar rigg, og knytter feltene tilbake til Sleipner for transport; gassen til markedene og oljen til Kårstø.

Dagny ligger på rundt 116 meters havdyp ikke langt fra Sleipner i PL 048, og inneholder ifølge Oljedirektoratet 93 millioner fat olje og 19 milliarder Sm3 gass, mens Statoil etter siste avgrensningsbrønn 15/6-11A estimerte totale ressurser til mellom 125 og 250 millioner fat oljeekvivalenter. Eirin-funnet ligger på omtrent samme havdyp i PL 048E og har knappe 11 milliarder Sm3 gass.


Milliardkontrakter i emning

Når PUD for Dagny og Eirin blir godkjent, kan det fort bli et lite kontraktsrush for norske leverandører. Gudrun, som Statoil bruker som modell, utmerket seg med å velge norske leverandører på flere større kontrakter: Kontrakten for plattformdekket gikk til Aibel for 2,7 milliarder kroner, Aker Verdal landet en 450 millioners -kontrakt for stålunderstellet, og Apply Leirvik bygger boligkvarteret for 250 millioner. I tillegg ble Aker Solutions tildelt en 900 millioners-kontrakt for modifikasjonsarbeidene på Sleipner A.

Totalkostnaden for utbyggingen av de vel 150 millioner fatene oljeekvivalenter er tidligere antydet å komme på rundt 20 milliarder kroner, mens det senere har blitt estimert et sted mellom 20 og 30 milliarder.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger