Publisert 4. februar 2000

Etter at Lundin kjøpte opp Talismans andeler i PL 301 hvor Krabbefunnet befinner seg, har det vært litt for liten tid, nå får Lundin utsatt eventuell PUD med ett år.

– Vi jobber både med Nemo og Krabbe, men vi har fått godkjent utsettelse på ett år på Krabbe, forteller prosjektdirektør i Lundin til Oilinfo.

Lundin sendte søknad til Olje- og energidepartementet om utsettelse i mai på grunn av at arbeidet med funnet har vist seg å bli vanskelig å få ferdig innen desember 2010 som er den opprinnelige datoen for når en PUD skal være inne.

Les også: Lundin på krabbefiske

– Realiseringen av prosjektet er avhengig av tilknytningskapasitet i nærliggende infrastruktur. Det arbeides med to alternative tilknytningsalternativer; mot BPs Ula-plattform, og mot Shell UKs produksjonsskip, Pierce, skriver Lundin i søknaden til departementet.

Via britiske Talisman
De to Lundin-feltene Krabbe og Nemo ligger begge like ved hverandre sørvest i Nordsjøen, i henholdsvis lisens 301 og 148. Lundin sendte i januar en formell forespørsel til BP om kapasitet på Ula, men har ennå ikke fått svar. Lundin påpeker likevel at de er i dialog med BP og Talisman som er operatør for britiske Blane. I det ene tilknytningskonseptet som nevnes skal oljen innfases via Blane undervannsystemer.

Sund understreker for Oilinfo at det ser mer realistisk ut med en løsning mot britisk side. Det foreligger i skrivende stund et utkast til en kommersiell avtale med Shell UK. Her skal det gjenstår «imidlertid tekniske og kommersielle avklaringer» ifølge Lundin.

-BP har kapasitetsproblemer, og de vil ikke klare å ta i mot produksjonen fra Krabbe. UK er nok det som er mest aktuelt.

Snart i produksjon
Ula-plattformen skal nemlig snart få hydrokarboner fra Dong-opererte Oselvar, og muligens også Lundins Nemo. Administrerende direktør Torstein Sannes i Lundin forteller til Oilinfo at den endelige beslutningen om Nemo-utbyggingen vil skje i løpet av en måneds tid, men hvor oljen skal hen vil han ikke si noe endelig om ennå.

Både Nemo og Krabbe skal bygges ut som subsealøsninger, og slik situasjonen ser ut kan Pierce produksjonsskip bli mål for begges felts oljeutvinning. I et slikt tilfelle vil tidligere maler og regelverk følges, og Lundin tror ikke det vil by på noen ekstra utfordringer

Nemo vil etter alt å dømme være i produksjon innen 2012, og Krabbe i 2013.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger