Publisert 4. februar 2000

Gazprom, Total og Statoil besluttet torsdag at de trenger mer tid før det kan treffes investeringsbeslutning for Shtokman-feltet i Barentshavet.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal årsaken være at de russiske myndighetene fortsatt ikke er villig til å gi de skattefordelene som russiske Gazprom, franske Total og norske Statoil mener er nødvendig for å sette i gang utbyggingen.

Mediekontakt for Statoils internasjonale oppstrømsaktiviteter, Bård Glad Pedersen, sier til NTB at de tre selskapene er enige om å arbeide videre for å kunne treffe en investeringsbeslutning innen begynnelsen av andre kvartal 2012.

– Det er nødvendig at russiske myndigheter bidrar til å lage rammebetingelser som tilfredsstiller kravene til gassproduksjon i Barentshavet og ilandføring til et område der det ikke finnes infrastruktur, sier Glad Pedersen.

Under torsdagens styremøte i det felles utviklingsselskapet bekreftet både det russiske og det franske selskapet at de i likhet med Statoil vil fortsette å arbeide for å finne en løsning for Shtokman-utbyggingen.

Møtet ble avviklet i Moskva, og i en pressemelding etter møtet skriver selskapene at årsaken til utsettelsen både er omfanget og betydningen av dette gigantprosjektet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger