Utstillere varsler massesøksmål mot ONS – får tilbud om 55 prosent refusjon
Redaksjon
3. juni 2020
Foto: ONS/Anne Lise Norheim
Utstillere varsler massesøksmål mot ONS – får tilbud om 55 prosent refusjon
Redaksjon
3. juni 2020

ONS har nå fått varsel om søksmål fra flere utstillere etter at disse ble nektet refusjon etter avlysningen av årets messe.

Det skriver NRK.

Kluge Advokatfirma har på vegne av bedriftene Framo, Clampon, Niras, Fourphase, Ellingsen Systems, Krohne Norway og Coast Central Base sendt et varsel om søksmål mot Stiftelsen ONS i Stavanger.

I brevet til ONS heter det:

«Selv om dette søksmålsvarselet inngis på vegne av syv konkrete utstillere, er det allerede nedlagt et betydelig arbeid for å avklare om det kan være aktuelt for flere å fremsette tilsvarende krav. Så langt skal ca. 120 utstillere ha formidlet at de støtter oss i sakens anledning. Av samme grunn vil det bli lagt opp til et gruppesøksmål mot stiftelsen».

Brevet ble sendt tirsdag, og samme kveld kom ONS, ifølge NRK, med et nytt og forbedret tilbud til utstillerne.

Der tilbys de valget mellom å få refundert 55 prosent av det de har betalt inn, eller å få dekket 70 prosent av avgiften til messen i 2022.

– Nå har vi fått bedre oversikt over totaliteten etter avlysningen. I tillegg måtte det nye tilbudet styrebehandles, og vi har hatt møte med olje- og energiminister Tina Bru for å forhøre oss om mulige støtteordninger, sier kommunikasjonssjef Maiken Ree i ONS.