Publisert 6. juni 2013

Bilfinger Industrier i Hammerfest fortsetter samarbeidet med Statoil i tre nye år, da Statoil har utøvd opsjon på eksisterende rammekontrakt., Bjørn Harald Celius. (Foto: Arkiv)

Bilfinger Industrier har siden 2006 utført ISO-tjenester for Statoil ved Hammerfest LNG.

– Vi er svært glade for at Statoil velger å forlenge kontrakten med tre nye år. Vi får gode tilbakemeldinger på våre leveranser og har et godt samarbeid med Statoil, sier Bjørn Harald Celius, CEO i Bilfinger Industrier.

Rammeavtalen sysselsetter mellom 100 og 200 personer, og har en verdi på rundt 200 millioner kroner årlig.

– Forlenget avtale er svært viktig for Bilfinger Industriers aktivitet i Hammerfest. Den treårige opsjonen sikrer bærekraftige løsninger for vår virksomhet og gjør at vi i større grad kan være med å utvikle Hammerfest-området i årene som kommer, sier Celius.

Mange muligheter
En tredjedel av de ansatte har lokal tilknytning og Bilfinger vil fortsette med opplæring og rekruttering av lokale operatører, ingeniører og ledere.

– Vi får nå den langsiktigheten vi trenger for vår videre utvikling i Hammerfest. Tre nye år på Melkøya er avgjørende for Bilfinger Industriers aktiviteter i nordområdet/Barentshavet og for selskapets fremtidige satsing i regionen. Opsjonen tillater oss å posisjonere oss i ytterligere grad, og med mange nye operatørselskaper på vei inn i Barentshavet møter vi årene som følger med stor optimisme, sier Kjetil Kvamme, leder for forretningsområdet i Barentshavsregionen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger