Publisert 14. juni 2007

Uvær fortsetter å spre død og ødeleggelse i Kina. Minst 76 mennesker er omkommet i oversvømmelser etter voldsomme regnskyll, og det spås fortsatt styrtregn i sju provinser fram til helgen.

NTB

Nærmere 800.000 mennesker er evakuert fra sine hjem i provinsene Fujian, Guangdong, Guangxi, Guizhou, Hunan, Jianxi og Zhejiang, opplyste myndighetene i Beijing torsdag. Verst rammet er Meizhou-distriktet Guangdong helt sør i Kina.

– Det er spådd mer styrtregn i løpet av dagen, og folk har fått ordre om å holde seg i teltene de har fått utlevert eller på andre trygge steder. Det er stor fare for at hus skal bryte sammen, etter at de har stått under vann i dagevis, sa en tjenestemann torsdag.

– Det ser ut til at de fleste landsbyfolkene her vil måtte leve på rasjoner fra det offentlige i månedene som kommer. For hele risavlingen er ødelagt, tilføyde den ikke navngitte tjenestemannen i Huangjin-distriktet i Guangdong ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Kinesiske meteorologer mener at det voldsomme regnet den siste tiden i alle fall delvis har sammenheng med klimaendringene.

Kineserne står under internasjonalt press for å legge om sin energiproduksjon, som i stor grad er kullbasert og dermed fører til store CO2-utslipp.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger