Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro stengte natt til fredag ned produksjonen på Oseberg Sør, og totalt har eller skal rundt 200 personer på Huldra, Snorre, Kvitebjørn og Oseberg Sør sendes til land eller andre plattformer.

– Produksjonen går som normalt på Huldra, Snorre og Kvitebjørn, men vi valgte altså å stenge ned produksjonen på Oseberg Sør natt til fredag, sier informasjonssjef i StatoilHydro, Gisle Johanson, til Oilinfo.

Håpet er å sette i gang produksjonen på Oseberg Sør lørdag, da med en minimal bemanning, sier han videre. Kraftig uvær er årsaken, og selskapet må tilpasse bemanningen etter livbåtkapasiteten.

På Ekofisk lenger sør i Nordsjøen er været roligere, og direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i ConocoPhillips, Stig S. Kvendseth, sier til Oilinfo at bølgene ikke er høye nok til at selskapet vurderer å forflytte personell.

Shells kommunikasjonssjef for Draugen og Ormen Lange, Kitty Eide, sier at produksjonen går som normalt på Draugen, og at det ikke har vært snakk om å forflytte mannskapet – som normalt ligger på mellom 60 og 70 personer.

– Det er to årsaker til dette. For det første har vi få personer om bord, og for det andre har vi ikke så strenge livbåtrestriksjoner som andre, sier Eide til Oilinfo Weekend.

Pressetalsmann i BP, Jan Erik Geirmo, sier til Oilinfo at uværet ikke rammer Valhall så hardt at det er aktuelt med nedbemanning, og at produksjonen dermed går som normalt.

– Men vi prøver selvfølgelig å unngå å være ute mer enn nødvendig i slikt vær, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger