Publisert 21. januar 2008

Sammen med væpnet politi troppet nigerianske skattemyndigheter i forrige uke opp på kontorene til StatoilHydro i Lagos for å drive inn et omstridt skattekrav.

NTB

StatoilHydro valgte å betale ut 800.000 dollar på stedet.

En skattetvist mellom nigerianske skattemyndigheter og StatoilHydro var foranledningen til aksjonen onsdag i forrige uke, skriver Dagens Næringsliv. Skattetvisten startet i 2003.

StatoilHydros Nigeria-sjef Helge Håland sier han kjenner til at andre oljeselskaper har fått stengt kontorene sine i ukevis i lignende situasjoner, og han valgte derfor å betale.
– Jeg syntes det var en bedre løsning. Men vi er ikke enige om skatten. Jeg planlegger møte med myndighetene og har vært i kontakt med vår advokat, sier Håland og fremholder at han ikke oppfattet situasjonen som skummel.

Ifølge pressetalsperson Kjersti T. Morstøl i StatoilHydros internasjonale avdeling dreier det seg om en uenighet rundt skattesatsen for skatt som er betalt fra 2003 til 2005.
– Beløpet tvisten handler om, er på 800.000 dollar. Det er prosentsatsen som skal betales i forhold til eiendommer og ansatte det er uenighet om, sier Morstøl.

Hun understreker at saken håndteres lokalt, og at StatoilHydro derfor ikke har sett det nødvendig å kontakte norske myndigheter.

Statoil har vært i Nigeria i 15 år, men har ifølge Dagens Næringsliv ikke hatt oljeinntekter i landet så langt. Selskapet venter imidlertid å få inntekter når produksjonen på det store Agbami-feltet starter opp senere i år.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger