Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet gir Eni Norge pålegg om å foreta innsamling og sanntidsrapportering av meteorologiske og oseanografiske data under produksjonsboringen og produksjonsperioden på Goliat.

I sommer varslet Petroleumstilsynet et krav om nær-sanntidsmålinger av strømmen med en høyfrekvent kystradar eller med en annen forsvarlig metode i produksjonsperioden.

I samsvar med brev fra Eni Norge 14. september har vi vedtatt å utsette et eventuelt vedtak til en teknisk løsning er ferdig kvalifisert, skriver Ptil i en pressemelding.

Selskapet får frist til å etterkomme pålegget til oppstart av produksjonsboringen og produksjonsperioden på Goliat.

Goliat ligger i et område med særlige meteorologiske fenomener. De fleste lavtrykkene kommer over Atlanterhavet mellom Island og Skottland, men det er noen lavtrykk som oppstår i lufte i grenseflaten mellom det isdekte havet (med lufttemperaturer på kanskje minus 30 grader) og det varme åpne havet (med temperaturer omkring null grader.

Dette fører til vinder som kan sammenliknes med sykloner i varme strøk. De er små i utstrekning og beveger seg hurtig – langt hurtigere enn normale lavtrykk i vår del av verden.

På grunn av dårlig observasjonsnett i området og stormenes spesielle egenskaper, er de vanskelige å varsle. Det innebærer utfordringer ved planlegging og gjennomføring av operasjonene, har Ptil tidligere uttalt.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger