Publisert 4. februar 2000

Værforholdene skaper problemer og forsinkelser med stigerørinstallasjonen, og gjør at oppstarten av BPs Skarv-felt i Norskehavet nok en gang er utsatt.

I oktober meldte BP at oppstarten ble forskjøvet til over årsskiftet , og fortalte tidligere denne uken PetroMedia at man håpet å få til oppstart i april. Nå bekreftes dette av feltpartner PGNiG, som torsdag flagget at oppstarten ikke ble før i andre kvartal 2012, med været som forsinkelsesgrunn.

Skarv/Idun -feltene ligger i Norskehavet sør for Norne (35 km) og nord for Heidrun (45 km), 210 km vest for Sandnessjøen. 75% av de utvinnbare reservene antas å være gass, mens de resterende 25% er kondensat og lett olje. Feltutviklingen planlegges med boring av 20 brønner, hvorav 15 er produsenter, 4 er gass injeksjonsbrønner og én er vanninjeksjons-/avfallsbrønn. De samlede utvinnbare ressursene for Skarv/Idun er beregnet til 18 millioner Sm3 olje/kondensat og 55,8 milliarder Sm3 gass, og feltet er planlagt å produsere i 25 år.

BP er operatør for Skarv med en eierandel på 23,84%, og feltpartnerne inkluderer PGNiG (11.92%), Statoil (36.16%) og E.On Ruhrgas (28.08%).

Siste fra forsiden

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger