Valemon til Westcon Yards neste måned

Publisert 18. juni 2014

Plattformdekket skal klargjøres i Florø, Plattformdekket til Valemon -feltet skal etter planen ankomme Westcon Yards i Florø mot slutten av juli. Her skal plattformdekket rengjøres og klargjøres , før det installeres på understellet i Nordsjøen ved hjelp av tungløftfartøyet «Saipem 7000». Avtalen med Statoil er en opsjon som kan iverksettes dersom transporten fra Sør-Korea ankommer Nordsjøen før tungløftfartøyet er klart til mobilisering.

– Med mindre det oppstår endringer i tidsplanen, vil Valemon være det første offshoreprosjektet for Westcon Yards i Florø etter at vi endret strategien for å komme inn på dette markedet. Det er derfor en milepæl og et prestisjeprosjekt for oss. Vi ser nå virkelig frem til å ta i mot plattformdekket og samarbeide med Statoil, sier Gustav Johan Nydal, administrerende direktør ved Westcon Yards i Florø i en melding.

– Jeg mener det avgjørende for å lande denne kontrakten var Westcons gode track record, at vi har den nødvendige infrastrukturen og kompetansen på plass, våre referanser på Subsea prosjektene denne våren, samt arbeidet som er gjort med utdyping av kaiområdet. For sistnevnte viser det seg allerede at denne investeringen var en klok beslutning av våre eiere, sier Nydal.

Valemon -plattformen forlot Samsung-verftet i Goeje i Sør-Korea søndag 15. juni om bord på transportskipet «Dockwise Triumph». Skipet skal etter planen bruke 45 dager på den 11500 nautiske mil lange seilasen til Norge.

Siste fra forsiden

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger