Publisert 21. november 2017

Kontrakten mellom Apply Leirvik og Wellhead Platform Alliance (Aker BP, Aker Solutions, Kværner og ABB) ble inngått tirsdag og består av et nød-shelter og helikopterdekk.

Nød-shelteret er en to-etasjers modul på tilsammen 154 kvm som vil inneholde garderobe, bad, kjøkken, møterom, kontor og overnattingsområde. Plattformen er ubemannet, men skal kunne gi nød-overnatting for inntil 15 personer ved behov. Helikopterdekket er et standard-dekk i h.h.t. krav på norsk sokkel.

Både nød-shelteret og helikopterdekket skal bygges i aluminium ved Apply Leirvik på Stord og skal være ferdigstilt henholdsvis 31.08.2018 og 31.10.2018. De vil deretter bli fraktet til Kværner Verdal for sammenstilling med resten av plattformdekket.

– Kontrakten vil sysselsette rundt 30 årsverk, og passer godt inn med de to pågående prosjektene Johan Sverdrup og Peregrino II. Dette er en viktig kontrakt for vår satsning på små og mellomstore moduler. Tildelingen viser at vårt fokus på kontinuerlig forbedring av leveransekjeden gjør oss konkurransedyktige i et utfordrende marked. Vi er stolte og glade for tildelingen, og ser frem til å starte arbeidet umiddelbart, sier administrerende direktør Helge Gjøsæter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger