Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har vunnet en kontrakt med Petrobras om å levere 40 subsea juletrær til brasiliansk sokkel. Kontrakten har en verdi på 1,8 milliarder kroner.

Undervannsproduktene skal lages til feltene Iara og Guará, som ligger i et utfordrende saltlagsområde. De 40 undersjøiske juletrærne skal stå på 2.500 meters vanndybde. Aker Solutions skal levere produktene over de neste fire årene.

Kontrakten er den tredje i rekken der Aker Solutions leverer til tre feltutviklinger på brasiliansk sokkel. Den første kontrakten ble inngått i desember 2008, og den omhandlet levering av ni undersjøiske juletrær til pilotprosjektet Tupi.

– Vår erfaring med Tupi-prosjektet har vært avgjørende for at vi vant denne kontrakten. Dette viser at vi er Petrobras’ førstepreferanse når det gjelder å finne subseapartner, sier Marcelo Taulois, administrerende direktør for Aker Solutions’ subsea-avdeling i Brasil, i en pressemelding.

På Guara-feltet skal 14 trær installeres, mens på Iara-feltet skal 26 trær monteres. Aker Solutions produserer juletrærne ved sin avdeling i Curitiba i Brasil. De første trærne skal leveres innen utgangen av neste år.

På Guara-feltet har Petrobras en eierandel på 45 prosent, mens BG Group har 30 prosent og Repsol YPF har 25 prosent. På Iara-feltet har statsselskapet Petrobras en eierandel på 65 prosent, mens BG Group har 25 prosent og Petrogal har ti prosent.

– I de senere år har Aker Solutions gjort betydelige investeringer i Brasil, både i forhold til subseateknologi og produksjonskapasitet. Vår nåværende dominans i brasiliansk saltlagsområde skyldes vårt høyt kvalifiserte mannskap som er dedikert til å møte framtidige krav fra brasiliansk petroleumsindustri, sier Mads Andersen, administrerende direktør for subsea i Aker Solutions, i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger