Vant tre riggkontrakter – nå jakter COSL 350 nye ansatte

FOTO: COSL Drilling Europe
Publisert 1. september 2023

Etter å ha inngått nye avtaler med Vår Energi og mottatt fornyet tillit fra Equinor, vil riggselskapet ha tre bore-rigger i operasjon på norsk sokkel. Det gir behov for opptil 350 nye medarbeidere.

Denne uken ble kjent at COSL Drilling Europe vinner hele tre kontrakter på norsk sokkel.

De kommende årene skal COSLProspector bore for Vår Energi i Barentshavet, og riggene COSLPromoter og COSLInnovator skal bore for Equinor i Nordsjøen. Alle tre riggene har kontrakter opp til 5 år hver.

COSL har over tid investert betydelige beløp i å kunne tilby lavutslippsrigger som er markedets mest effektive. Dette har vært en viktig del for de inngåtte avtalene, heter det i en melding fra riggselskapet.

– Vi er utrolig stolte over å inngå svært viktige avtaler for selskapet. Det er en anerkjennelse av våre dyktige ansatte, samt våre trygge og effektive 6. generasjonsrigger, sier Frank Tollefsen, administrerende direktør i COSL Drilling Europe.

Ved at COSLProspector flyttes til Barentshavet, vil COSL ha tre bore-rigger i operasjon på norsk sokkel. Dette, inkludert de øvrige nye riggavtalene, gir et behov for å rekruttere et større antall nye ansatte.

– Våre ansatte er vår viktigste ressurs og den entusiastiske og positive bedriftskulturen legges merke til av kunder og partnere. De solide kontraktene innebærer et behov for å rekruttere enda flere motiverte og hardtarbeidende medarbeidere. Vi opplever at vår satsing på teknologi og energieffektivisering i våre fremtidsrettede rigger, gjør oss til en svært attraktiv arbeidsplass.

Det anslås et totalt behov for 350 nye medarbeidere på Norsk sokkel, som fordeler seg på 320 offshore og 30 landansatte.

COSL med storeslem: – En restart av selskapet på norsk sokkel

 

Siste fra forsiden

+

Skal bore produksjonsbrønner og topphull på Sleipner

+

26 uplanlagte besøk i året: – Forventede utfordringer i en oppstartfase

+

Noble Integrator har spuddet Alvheim Deep

Sikrer seg tre nye brønner og muligheter for enda flere

– Må utrede hvordan elektrifiseringen påvirker prisområde NO3

+

Equinor har tatt Grane ett steg nærmere elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger