Vard vil til Vancouver

Publisert 20. mars 2014

Satser på å komme inn på markedet og ta posisjon i USA og Canada.,– Canada og USA har alltid vært sterke markeder, men et område vi ikke har vært til stede i. Vi tror vi har noe å tilby dette markedet, og samtidig har vi sikkert noe å lære fra miljøene der, sier konserndirektør med ansvar for forretningsutvikling i Vard, Stig Bjørkedal, til Sunnmørsposten .

LES OGSÅ: Rolls Royce fikk kontrakt med Vard

Ved siden av driften av verft, har Vard utviklet et eget design- og engineeringsselskap i Ålesund. En stor andel av skipene som bygges på Vard-verftene er egendesignet. Dette har man også tatt med seg til de verftene de har etablert i Brasil og Vietnam.

Ikke konkurrent til Norgeskontoret

Bjørkedal sier til Sunnmørsposten at det er viktig å være til stede på østsida av USA, ikke minst på grunn av tidsforskjellen. Det nye selskapet skal ikke konkurrere med selskapet man har i Ålesund, men være et redskap for å komme inn på nye markeder og ta en posisjon.

Han forteller at de planlegger en bemanning på mellom 20 og 30 personer, og at de nå leter etter folk som kan gå inn i ledelsen i Canada.

– Mye vil være på plass i løpet av to, tre måneder. Når det er fullt oppe og går ser vi for oss at det blir et fullverdig design- og engineeringskontor med 20 til 30 personer, sier Bjørkedal.

Kompetansen selskapet har her i Norge vil være essensielt for satsingen på den andre siden av dammen.

– Både i oppbyggingsfasen og i mer ordinær drift regner vi med at det blir et nært samarbeid. Vi vil hente ut synergier av det vi har gjort i Norge, sier Bjørkedal til Sunnmørsposten.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger