Varsel om pålegg til Naturkraft

Publisert 9. september 2013

Petroleumstilsynet (Ptil) har gitt Naturkraft varsel om pålegg etter at to ansatte på Kårstø ble eksponert for ammoniakkløsning.,I forbindelse med vedlikehold oppstod det 30. mai 2013 en lekkasje av ammoniakkløsning hos Naturkrafts gasskraftverk på Kårstø i Rogaland.

Under arbeidet med å skifte en ventil på fyllerøret inn på en ammoniakktank, begynte ammoniakkløsning å sprute ut da flensen ble løsnet.

Én person fikk etseskader på huden og i øynene, mens én person pustet inn ammoniakkdamp og fikk mindre slagskader på arm og fot.
Ptil besluttet 3. juni å gjennomføre en egen gransking av hendelsen.

Ifølge Ptil var potensialet i hendelsen stort. Under andre omstendigheter kunne hendelsen medført svært alvorlige personskader, og i verste fall tap av menneskeliv.

– Granskingen har identifisert alvorlige brudd på regelverket, skriver Ptil.

Ifølge granskningsrapporten ble det funnet tre avvik fra regelverket. Mangelfull risikoforståelse og risikovurdering, mangelfull opplæring og mangelfull vann/vanntrykk i nøddusjen. I tillegg ble det funnet et forbedringspunkt knyttet til mangelfull trening og øvelser.

Ptil varsler følgende pålegg til Naturkraft AS:
«Med hjemmel i rammeforskriften § 69 om enkeltvedtak, jf. § 10 om forsvarlig virksomhet, styringsforskriften § 6 om styring av helse, miljø og sikkerhet, § 17 om risikoanalyser, teknisk og operasjonell forskrift § 50 om kompetanse, pålegges Naturkraft AS å gjennomgå rutiner for gjennomføring av risikovurderinger og opplæring av personell, identifisere forbedringstiltak og gjennomføre disse innen 1.12.2013, jf. rapportens kapittel 5.»

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger