Varsel om Statoil-pålegg

Publisert 25. juni 2014

Benyttet boligleir på Melkøya uten samtykke.

Ptil gav i februar i fjor Statoil samtykke til å benytte boligleiren på Melkøya i forbindelse med revisjonsstanser ved Hammerfest LNG, når anlegget er stanset og trykkavlastet. Samtykket gjelder ut 2017. I desember i fjor søkte selskapet om samtykke til å benytte boligleiren også i perioden for ned- og oppkjøring i forbindelse med revisjonsstansen i mai/juni 2014, det vil si i perioder der anlegget ikke er trykkavlastet.

Søknaden ble avslått av Petroleumstilsynet i februar, med bakgrunn i at personer som oppholder seg og sover i boligleiren vil være eksponert for en høyere risiko i periodene hvor anlegget ikke er ferdig trykkavlastet og stanset. Erfaringer viser også at fare for lekkasjer og skade på anlegget er høyere under nedkjøring og oppstart enn i en stabil driftssituasjon.

– Til tross for vårt vedtak valgte Statoil å benytte boligleiren i forbindelse med ned- og oppkjøring i forbindelse med stansen, skriver Ptil.

På bakgrunn av dette har Ptil nå varslet Statoil om følgende pålegg:
Med hjemmel i rammeforskriften § 69 om enkeltvedtak, rammeforskriften § 7 om ansvar etter denne forskriften og styringsforskriften § 21 om oppfølging, pålegges Statoil å:

Identifisere direkte og bakenforliggende årsaker til at det i denne saken ble tatt beslutninger i strid med myndighetsvedtak, identifisere nødvendige tiltak i selskapet og gjennomføre disse.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger