Publisert 1. oktober 2007

Lederen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Lodve Solholm (Frp) varsler åpen høring om regjeringens behandling av StatoilHydros styreleder Eivind Reiten.

NTB

Foto: Ola Sæther

Solholm mener at behandlingen av Reiten minner om personforfølgelse. Han mener hele saken «bærer preg av amatørmessig behandling».

Ifølge Dagens Næringsliv jobbet sentrale krefter i regjeringen helt til det siste med å hindre at Eivind Reiten ble styreleder i StatoilHydro. Bakgrunnen var den lukrative opsjonsutbetalingen til Hydros toppledere.

Lodve Solholm sier til avisen at han ikke er overbevist om at regjeringen har den nødvendige tillit til Reiten.
– Selv om olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) sier hun har tillit til ham, virker det ikke som finansminister Kristin Halvorsen (SV) har det. I stedet vitner DNs artikkel (lørdag, red.anm.) om personforfølgelse for å redde eget skinn, sier Solholm.

I første omgang skriver han brev til nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap) og regjeringens underutvalg. Dersom Solholm ikke finner redegjørelsen tilfredsstillende, er han innstilt på å kreve åpen høring i Stortinget.

Carl I. Hagen (Frp) varsler at han vil støtte et krav om høring. Komitémedlem Per-Kristian Foss (H) vil også ha svar på hva som skjedde.

– Det er store, ubesvarte spørsmål om departementets håndtering av saken, sier Foss som beskriver prosessen som «veldig rotete».

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger