Publisert 4. februar 2000

Statoil regner med et inntektstap på over en halv milliard om dagen når lockouten trer i kraft fra mandag av.

– Konflikten er fastlåst og kravene er urimelige. Vi ser dessverre ingen annen utvei enn å varsle lockout, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i OLF.

– Den varslede lockouten trer i kraft fra mandag 9. juli kl 24.00, og vil medføre at all produksjon på norsk sokkel stenges ned. For Statoil utgjør bortfall av produksjon ca. 1,2 millioner fat oljeekvivalenter per dag. Inntektsbortfallet av produksjon for Statoil vil være ca. 520 millioner kroner per dag, heter det i en melding fra Statoil.

– Statoil planlegger for en kontrollert nedstenging av produksjonen og ilandsetting av personell fra mandag 9. juli kl. 24.00. Det vil ta fra én til fire dager å stenge ned all produksjonen på sokkelen, avhengig av de enkelte felters karakteristika og kompleksitet. En forsvarlig sikkerhetsbemanning vil bli etablert på hver enkelt installasjon, heter det videre.

– OLF viser i sitt varsel om lockout spesielt til at fagforeningene, i tillegg til betydelige lønnsøkninger, krever en tidligpensjonsordning fra 62 år som går langt utover det andre grupper i samfunnet har. Tidligpensjonsordning er et krav OLF ikke kan innfri fordi det er de enkelte bedrifter som fastsetter pensjonsordninger, og pensjon er derfor ikke en del av tariffoppgjøret. Når det etter 12 dager med konflikt ikke har vært mulig å forhandle en løsning, har OLF sett seg nødt til å svare på streiken med å varsle lockout.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger