Publisert 26. mars 2008

En av fem kvinnelige renholdere sliter med psykiske problemer, viser en ny undersøkelse. Spesielt innvandrerkvinner er utsatt for depresjoner.

NTB

I en undersøkelse utført med 374 kvinnelige ansatte i sju rengjøringsselskaper gikk det fram at hele 18 prosent sliter med sin psykiske helse. Kvaliteten på ledelsen, samarbeid med kollegaer og etnisk bakgrunn hadde størst betydning for arbeidernes tilstand.

Undersøkelsen er gjort av forsker Migle Gamperiene ved Arbeidsforskningsinstituttet. Hun mener renholdsbransjen press for å være effektiv har mye av skylden.

– Mennesker måles i hvor mange kvadratmeter de klarer å rengjøre i løpet av kort tid. I tillegg har ikke renholderne én arbeidsplass lenger, men mange forskjellige. Dermed får de ikke tid til kollegaer, sier Gamperiene til Vårt Land.

Hennes resultater kommer ikke overraskende på Norsk Arbeidsmandsforbund.
– Vi ser at arbeidstakere utsettes for uheldige psykiske belastninger, både som følge av raske omstillinger, urimelige krav til effektivitet og forhold som språk og kjønn. Vi jobber med myndighetene for å finne tiltak for å bremse utviklingen, sier forbundssekretær Lise Solvang.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger