Publisert 4. februar 2000

Gass gjennom Langeled fra Norge til Storbritannia stenges i ni dager for planlagt vedlikehold. Ved landanleggene på Kollsnes og Nyhamna pågår også vedlikeholdsarbeid.

– På Langeled driver vi planlagt vedlikeholdsarbeid som startet klokken 06.00 i dag, forteller Lisbeth Kallevik, informasjonsrådgiver i Gassco.

Vedlikeholdsarbeidet gjennomføres på det landbaserte mottaksanlegget i Easington, Storbritannia. På det meste kan 69 millioner kubikkmeter gass i døgnet fraktes gjennom Langeled, men kapasiteten utnyttes sjeldent maksimalt på sommertid.

Får ennå norsk gass
– Storbritannia forsynes likevel med gass fra Norge gjennom rørledningene Vesterled og Tampen Link, påpeker Kjell Varlo Larsen, informasjonssjef i Gassco.

Vedlikeholdsarbeid gjennomføres med jevne mellomrom, og denne gang pågår arbeidet ved Easington fram til 3. juni.

Langeled frakter gass fra Ormen Lange-feltet, som opereres av Shell. Feltet er ikke påvirket av arbeidet på Langeled, men Shell benytter anledningen til også å gjennomføre vedlikehold.

Nyhamna og Kollsnes
– Vi har iverksatt planlagt vedlikeholdsarbeid på vårt landanlegg på Nyhamna. Det arbeidet startet i dag og skal vare en uke. Produksjonen ved Ormen Lange er derfor halvert, forteller Lillian Aasheim, kommunikasjonsrådgiver i Shell.

Samtidig er det iverksatt vedlikeholdsarbeid på Statoils landanlegg på Kollsnes.

– Arbeidet startet opp 24. mai og ferdigstilles 30. mai, men gass fra Kollsnes blir fortsatt fraktet, men gasstransporten er redusert, presiserer Varlo Larsen i Gassco.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger