Publisert 4. februar 2000

(OTC 2011) Den norske livbåt-, kran- og davitspesialisten Noreq har i løpet av fire år vokst fra sju til 70 ansatte. Ny kontorer i Houston og Brasil kan raskt føre til flere.

REPRESENTERER NOREQ: Willem de Barro og
Bernardo Cuellar. (Foto: MAGNUS VåGEN BIRKENES)

(Houston:) Livbåt- og davitspesialisten kjøpte i oktober i fjor kranprodusenten Acta for å bedre komplettere sine produktlinjer, og nå begynner satsing å gi frukter. Selskapet har også etablert salgskontorer i Brasil og Houston, Texas, og selskapets stand på årets Offshore Technology Conference er følgelig godt besøkt.

– Vi har flyttet produksjonen av kraner og annet utstyr fra Kina til Polen, og satset hardt på kvalitetsforbedringer. Det har ført til at vi blant annet landet kontrakt for levering av kraner til to nye tankskipnybygg under konstruksjon ved Maua- og Eisa-verftene i Brasil, forklarer selskapets brasilianske representant, Wellington de Barro, til Oilinfo fra Noreqs stand på den norske paviljongen.

– Vi får stor oppmerksomhet, og har i løpet av uken blant annet fått to konkrete forespørsler om å levere anbud på daviter og livbåter til prosjekter i Frankrike og Brasil. Vi ser nå at det kommer frukter av å kombinere god kjennskap til produktene med lokal tilstedeværelse, legger Noreqs mann i Houston, Bernardo Cuellar, til Petro.no.

Dansk vind
De to kan fortelle at oppkjøpet av Acta i 2010 nå har resultert i en ordre fra den danske energigiganten Dong, som ønsker flere titalls utgaver av Noreq kraner for bruk i vindparkutbygginger utenfor kysten av Danmark.

– Vi ble valgt ut blant flere konkurrenter, og kranene skal leveres i flere faser, sier Cuellar.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger