«Vekstlandet» vokser fortsatt

Publisert 11. april 2014

Hordaland hadde en eksportvekst på 16 prosent i første kvartal 2014 sammenlignet med samme periode i 2013, viser ferske tall fra det internasjonale logistikkselskapet DHL Express. ,På Vestlandet er den samlede veksten på 10 prosent, og offshorebransjen er motor.

– Våre tall viser sterk eksportvekst på Vestlandet. Dette på tross av avdempingen i norsk økonomi. Tallene indikerer at næringslivet i regionen fortsatt gjør det svært godt, samt at vår satsing på direktefly til de store byene på Vestlandet har truffet planken. Det er gledelig, sier Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express i en melding.

I følge DHL Express er det først og fremst offshore- og shippingbransjen som står for størstedelen av eksportveksten på Vestlandet. Et godt eksempel er den norske elektronikkleverandøren Megacon. Selskapet leverer elektronikk til den norske og internasjonale offshore- og shipping sektoren, en sektor der raske leveranser må til når utskifting av vitalt utstyr trengs.

Eksportbedriftene på Vestlandets viktigste handelspartnere så langt i 2014 er fortsatt de tradisjonelle markedene i Europa som Storbritannia og Nederland, samt USA – men man ser også en sterk vekst til markeder i Øst-Asia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger