Publisert 4. februar 2000

Det Norske Veritas (DNV) har besluttet å legge penger på bordet for et totaloppkjøp av det amerikanske vindkonsulentselskapet GEC. Med det blir DNV en ledende rådgiver innen vindenergi.,

VIND I RYGGEN: DNVs Remi Eriksen
innlemmer GEC i folden (foto: DNV)

DNV har fra før over 300 kontorer i 100 land, og ved å kunne tilby GECs tjenester gjennom disse, vil selskapet effektivt bli verdens største innen konsulenttjenester relatert til vindenergi. DNV har fra før ,40 års erfaring fra offshorerelaterte konsulenttjenester, og har i løpet av de siste 20 årene også utvidet sin ekspertise på vindkraft betraktelig.

GEC er amerikansk, og har i løpet av de siste årene vært involvert i de fleste store vindenergiprosjektene i USA. Dette inkluderer både vurdering av potensial i nye vindprosjekter, evaluering av vindlokasjoner, ytelsestester av vindmøller og finansielle investortjenester, melder DNV.

Det globale vindmarkedet er lukrativt, og vokser med rundt 20% hvert år. USA har den største veksten, og vindkraft står nå for 30% av all årlig ny kapasitetsøkning av energi i USA.

Oppkjøpet fører 100 nye mennesker på DNVs lønningsliste.
– Vår satsing er helt synkron med den amerikanske ambisjonen om at 20% av all energi skal komme fra vindkraft innen 2030, og vi ser samtidig på Kina som et viktig marked, kommenterer DNVs direktør for Energi, Remi Eriksen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger