Publisert 4. februar 2000

– Leverandørene fikk det de kom for; mingle, knytte kontakter og høre på gode foredrag, sier PETROmedias Director Business Development & Communication, øistein Tømte.

GODT OPPMøTE: En rekke ulike bedrifter fra bransjen hadde møtt opp. (Foto: MAGNUS BIRKENES)

Over 160 personer fra mer enn 100 ulike bedrifter var påmeldt til PetroMedias nye nettverkskonsept, Rigget for fremtiden.

Mannsterkt fra Archer

Archer var invitert for å presentere sine nye prosjekter, og de stilte med sitt «a-lag». Business Develop Manager Modular Rigs Norway, Jarle Liland, viste og forklarte prosjektet med modulbaserte rigger ved hjelp av animasjon over prosessen med å installere riggen offshore. Ian Langham, MODU Development Executive, Drilling Facility Engineering, snakket om hva slags utstyrsleverandører de har behov for, i tillegg til å fokusere på nybygging og borepakker.

Product Support Manager Andrew Kilmartin presenterte Archer-prosjekter på norsk sokkel i 2011 og 2012. Han mener Rigget for Fremtiden er viktig på mange måter.

– Jeg synes dette er en fantastisk begivenhet. Folk fra ulike selskaper kan stille spørsmål og lære av hverandre. Det er også en god anledning til å møte nye mennesker og danne profesjonelle nettverk, sier Kilmartin.

Siden Archer er et resultat av at Seawell fusjonerte med Allis-Chalmer og kjøpte Gray and Universal Wireline tidligere i år, er det viktig for dem å kommunisere det nye selskapets profil.

– Vi må «brande»og lansere det nye selskapet, og det er viktig for oss å profilere oss og gi informasjon til miljøet innen olje-og gass. Nettopp derfor er det perfekt at denne begivenheten finner sted i Stavanger, oljehovedstaden i Norge. Jeg tror flere selskaper bør vurdere å gjøre det samme, sier Kilmartin.

Wild Well Control viste også en kortversjon av BBC-filmen som viser hvordan Macondo-utblåsningen ble stanset.

Kom fra Kristiansand

Noen hadde også kommet langveisfra for å delta på tilstelningen.

– Dette var veldig jordnært og uformelt, og ga virkelig mersmak. Folk i oljebransjen er tross alt vanlige mennesker, som liker å snakke og hygge seg, og da er det en flott kombinasjon å komme sammen og være konkrete på denne måten. De menneskene jeg var interessert i å treffe, var veldig serviceinnstilte, og terskelen var lav. Som sagt; dette ga virkelig mersmak, sier Tor Sigbjørn Utsogn, som for anledningen hadde tatt turen fra Kristiansand for å delta.

Utsogn er i ferd med å pløye marken for etableringen av et foreløpig ikke navngitt amerikansk selskap i Norge, og har innsett at nettverksjobbing er et særs viktig grunnlag.

– Skal gjentas

Både øistein Tømte og Erling Holmefjord, daglig leder i PetroMedia, er godt fornøyd med resultatet

– Det er tydelig at vi har truffet noe riktig, og at det er et behov for slike samlingssteder. Vi ser frem til å arrangere lignende seanser senere i år, sier de to.

Tømte syntes Ian Langham hadde et poeng som flere kan ta med seg.

– Han fokuserte på engasjement, og at de ønsket samarbeid med bedrifter og leverandører som vil noe. Der tror jeg han har et viktig poeng, sier Tømte.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger