Publisert 4. februar 2000

økende gasspriser gjør at flere kraftprodusenter vurderer å bruke kull i stedet for gass. Mens temperaturen stiger og behovet for air-condition øker, øker også energibehovet igjen i statene.

Prisen på naturgass har økt med 16 prosent den siste måneden, nå har prisen høyere enn for kull, og amerikanske kraftprodusenter vurderer nå kull fremfor gass.

– Se på prisene, det er tydelig at kull vil ta over markedsandeler de har mistet igjen, sier forskningsleder ved Credit Suisse Securities USA, Teri Viswanath, til Bloomberg.

Prisen på gass steg til over 5 dollar per Btu (British termal unit) på børsen i New York i går, prisen på kull ligger på 4,58 dollar per Btu. I tilfeller med bytte til kull vil etterspørselen etter gass kunne dempe seg i det som er den travleste sesongen for mange av USAs kraftproduserende stater.

Den siste måneden har naturgass hatt en relativt stor prisøkning, mens kull har sett at prisene har gått ned. Omkring ti prosent av kraftstasjoner i USA, stort sette i den sørøstlige delen, kan bytet mellom de to energitypene.

Mesquite kraftstasjon i Nevada derimot besluttet tidligere i vår at de gikk vekk fra de opprinnelige planene om å drive på kull, til å drive på gass. Naturgass slipper ut opptil 45 prosent mindre CO2 enn kull.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger