Publisert 11. juli 2016

Faroe Petroleum har avsluttet boringen av sidesteget 31/7-1 ABrasse i Nordsjøen. Ifølge operatøren var sidesteget vellykket.

Foreløpig beregnede totale volumer av utvinnbare ressurser i Brasse er mellom 43 og 80 millioner fat oljeekvivalenter, hvorav 28-54 millioner fat er olje, og 89-158 bcf er gass.

Det er «Transocean Arctic» som har boret brønnen. Kjernetester og loggdata viser at reservoaret består av sandstein av god kvalitet, tilsvarende reservoaret i Brage.

– Vi er veldig glade for at sidesteget i Brasse-brønnen har blitt så vellykket. Boringen bekrefter funnet og utbredelsen av reservoaret, sier Helge Hammer, COO i Faroe Petroleum og sjef for selskapets norske virksomhet.

– Brasse ligger i et av våre kjerneområder, og styrker vår posisjon i denne delen av Nordsjøen. Det ligger også nær eksisterende infrastruktur, og vi skal nå vurdere alternativer for kommersialisering sammen med vår medeier, Point Resources AS, sier Hammer.

Primært letemål for sidesteget, brønn 31/7-1 A, var å utforske den sør-østlige delen av funnet i letebrønn 31/7-1. Sidesteget nådde 2.530 meter, og avdekket en 25 meters oljekolonne, og 6 meters gasskolonne.

Prøver bekrefter at oljen og gassen er av god kvalitet, tilsvarende det som produseres fra Brage.

16. juni meldte Faroe at brønn 31/7-1 Brasse påtraff en 21 meters oljekolonne og en 18 meters gasskolonne.

Les mer: Olje og gass i Brasse

Brasse ligger nær eksisterende infrastruktur, ca. 13 kilometer sør for Brage-feltet, hvor Faroe er medeier med 14,3 prosent, ca 13 kilometer øst for Oseberg Sør-innretningen og ca 13 kilometer sør-øst for Oseberg-plattformen.

Faroe Petroleum er operatør på Brasse med en eierandel på 50 prosent og Point Resources AS er medeier med 50 prosent. Partnerskapet skal nå vurdere alternativer for kommersialisering av funnet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger