Publisert 6. juli 2006

Natt til tirsdag ble tre moduler med en totalvekt på 1.200 tonn løftet om bord på Oseberg Øst-plattformen i Nordsjøen. Modulene inngår i en oppgradering som skal bidra til at 40 millioner fat økt utvinning.

I løpet av sju timer ble løfteoperasjonen med fartøyet
Saipem 7000 gjennomført på Oseberg Øst.
(Foto: Chris Mumford)

Fra løftefartøyet med de tre modulene ankom Oseberg øst mandag kveld og til den vellykkede løfteoperasjonen var gjennomført, gikk det kun sju timer. Operasjonen ble gjennomført med «Saipem 7000», verdens største halvt nedsenkbare kranfartøy, melder Hydro.

– Løfteoperasjonen gikk helt etter planen, og utstyret ble satt silkemykt ned på plattformen, sier oppdragsleder Halldor Fottland.

Den største av modulene som ble løftet om bord er en 960 tonn tung slambehandlingsmodul som skal brukes under den kommende borekampanjen på feltet. De andre modulene er en turbindrevet kraftgenerator og en transformator.

De kommende månedene skal de nye systemene kobles opp og testes ut før overleveringen til driftsorganisajonen skjer ved årsskiftet.

Utstyret som nå er plassert på Oseberg Øst, skal bidra til at 40 millioner nye fat med olje skal kunne hentes ut av feltet. Etter en ombygging som er budsjettert til 800 millioner kroner, skal plattformen kunne utføre boreoperasjoner uten assistanse fra støttefartøy med slambehandlingsutstyr.

Inkludert borekampanjen som starter til vinteren, vil oppgraderingen av Oseberg Øst koste omkring 2,1 milliarder kroner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger