Publisert 4. februar 2000

Det norske har utført produksjonstest på Draupne-funnet i PL 001B. Resultatene tilsier produksjonsrater på 12.000 fat per dag i hver brønn.

DRAUPNE:Kan bygges ut sammen med Hanz eller Luno.
(Kart:STATOIL)

Produksjonstesten ble utført av den halvt nedsenkbare riggen «Songa Delta». En begrenset del av den total hydrokarbonkolonnen i avgrensingsbrønnen ble perforert, og produserte mellom 1.100 og 3.300 fat oljer per dag med en dyseåpning på mellom 28/64 tommer og 60/64 tommer.

– Oljen var lett og av god kvalitet. Basert på resultatene fra testen vurderer Det norske at produksjonsbrønner i feltet vil kunne gi gode produksjonsrater med et gjennomsnitt på rundt 12.000 fat per dag per brønn, skriver Det norske i en melding.

Produksjonstesten i avgrensingsbrønn 16/1-11 på Draupne-funnet er for øvrig den første produksjonstesten Det norske utfører. Selskapet kaller det en milepæl som legger et godt grunnlag for framtidig produksjonstesting.

Skal bore sidesteg
Draupne ble funnet i 2008, og avgrensingsbrønn 16/1-11 påviste en hydrokarbonkolonne på 57 meter. Det norsks skal nå bore et kort sidesteg for å påvise olje- og vannkontakten på feltet.

– Testen er et langt steg i riktig retning for kommersialisering av Draupne, men det er nødvendig med ytterligere analyser av resultatene, samt informasjon fra sidesteget, før en investeringsbeslutning, skriver Det norske.

Ett år bak Frøy
Draupne står på Det norskes plan over framtidige utbygginger, og er foreslått utbygd sammen med funnene Hanz og Cable. En annen mulighet er å bygge ut Draupne sammen med Lundins planlagte Luno-utbygging og Statoils Ragnarock-funn.

– Vi har planlagt en utbygging av Draupne/Hanz i løpet av 2014. Jo mer vi får bekreftet rundt størrelsen på Draupne, jo bedre er det, sa informasjonsdirektør Toregeir Anda i Det norske til Oilinfo for kort tid siden. Anda sa også at Draupne/Hanz ligger omtrent ett år bak Frøy-utbyggingen i tid.

Det norske er operatør på Draupne med 35 prosent andel. øvrige andelshavere er Statoil med 50 prosent og Bayerngas med 15 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger