Vender tilbake for å vinne offshore

Publisert 3. mars 2014

Jan Erik Norli er Maritime Communications Partners (MCPs) nye salgssjef for offshoresektoren.,Maritime Communications Partner (MCP) lanserte høsten 2013 kommunikasjonsløsninger som gir skip i Nordsjøen billigere og bedre kommunikasjon med fastlandet. Redere og mannskap kan bruke mobiltelefonen, surfe på internett og enklere sende/motta data uten å være avhengig av satellittkommunikasjon.

For å styrke teamet har MCP nå ansatt ny salgssjef. Med Jan Erik Norli får de en som kjenner selskapet inngående og som kan vise til gode resultater innen salg av kommunikasjonsløsninger til maritime beslutningstagere. Norli var MCPs europeiske salgssjef fra 2004 til 2008. Dette var perioden da selskapet signerte sine mest banebrytende avtaler. Norli sto blant annet bak de første flaggskip-avtalene med Color Line, DFDS og Stena Line for over ti år siden.

– Jeg har aldri følt at jeg forlot MCP, og er tilbake på en arbeidsplass jeg har varme følelser for. Muligheten til å jobbe med nye spennende løsninger i et nytt segment gjorde det fristende å komme tilbake og være med på en ny teknologisuksess, sier Norli.

– Vil vokse enormt
– Mobiltelefoni i offshoresektoren vil vokse enormt. Man forventer i dag å kunne bruke mobilen uansett tid og sted, og derfor vil våre løsninger være så viktig for redere i årene som kommer. Jeg er svært optimistisk til det vi har på gang, sier Norli.

– Olje- og gassindustrien setter strenge krav til både leverandører og løsninger. Kunnskap om, og forståelse av, disse behovene er nødvendig for å lykkes. Ansettelsen av Jan Erik Norli bringer ytterligere offshore-kompetanse til MCP og styrker vår posisjon i dette markedet, sier Tom Løwehr, ansvarlig for MCPs offshoreavdeling.

– Når man skal navigere i nytt farvann behøver man en kyndig los. I så måte er det vanskelig å finne en mer skikket person til å lede vår salgsinnsats mot offshoresektoren. Norli har bevist sin faglige tyngde gjennom flere tiår, er en person som nyter respekt i bransjen. Ikke minst har han en væremåte som passer godt inn, kommenterer Løwehr.

MCPs tjeneste gir dekning gjennom deres eget globale nett og integrasjon med ulike andre nett som GSM, ICE og VSAT. Skipet vil koble seg på det mest egnede nettet avhengig av lokasjon. MCPs unike løsning gjør at skipene automatisk kan koble seg på landbaserte nett inntil 50 nautiske mil fra land og installasjoner i Nordsjøen. Skipene får økt båndbredde fra det mest kostnadseffektive, stabile og beste nettet. Unike funksjoner gjør at data komprimeres, internett-trafikk filtreres og datatrafikk prioriteres etter viktighet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger